Den bästa servicen på fastlandet och i skärgården
Kolla in våra referenser

Vattenbyggnadstjänster

Vi erbjuder kvalitativa vattenbyggnadstjänster. T.ex. muddring och montering av bryggor sköter vi med erfarenhet och yrkesskicklighet. Vårt huvudsakliga verksamhetsområde är västra Nyland.

Vi utför vattenbyggnadsarbeten både åt privatpersoner, kommuner och åt företag. Enligt Vattenlagen och myndigheternas direktiv får man huvudsakligen inte muddra mellan tiden 1.5-31.8, men övriga vattenbyggnadsarbeten, såsom montering av bryggor, sköter vi året runt.
Mera information om tidpunkter och beställning av jobb hittar du nedan.

Vi utför bl.a

 • små och stora muddringar
 • montering av pontonbryggor
 • vi bygger platsbyggda fasta bryggkonstruktioner
 • bryggkistor och landfästen
 • utsättning av bojar
 • granskning av ankringskättingar
 • sandstränder
 • stenkanter
 • vågbrytare

Montering av bryggor, bojar och muddring

Vi erbjuder ett stort urval av olika bryggtyper i olika prisklasser och färdigt monterade. Allt från tunga helpontonsbryggor till enklare simmbryggor och landfästen till dessa. Även platsbyggda fasta bryggkonstruktioner. Vi samarbetar bl.a. med Suomen Laiturikauppa Oy.

För monterings- och reparationsarbeten på bryggor och bojar lagerför vi de flesta brygg-och bojtillbehör som t.ex. kättingar, schackel och bojvikter. Även nya bojar finns för det mesta på lager.

Vi utför både lättare och svårare muddringar i varierande storlek med yrkesskicklighet och med maskiner av hög kvalitetet. Läs mera från miljo.fi strandmuddring-sidan.

Vattenbyggnadsarbetens tidpunkter – när kan man bygga och muddra?

Enligt NTM-centralens direktiv kan man muddra från början av september till slutet av april. Orsaken till detta är att man vill minska olägenheter till följd av grumling och andra negativa konsekvenser med att muddra utanför perioden för rekreation. I vissa undantagsfall kan man muddra tex. en liten damm under sommartid.

Montering av bryggor och andra vattenbyggnadsarbeten kan man utföra både under vår, sommar och höst. Vi besöker alltid platsen för att kunna ge en kostnadsberäkning eller en offert. Det lönar sig alltid att vara i god tid ute då det gäller vattenbyggnadsarbeten. Projekten är tidskrävande och vår kalender fylls snabbt upp under säsongstider.

Beställning av vattenbyggnadsarbeten

Vattenbyggnadsarbeten är säsongsbetonade. Det lönar sig att göra en beställning i god tid. Vi försöker svara på frågor så fort som möjligt och utföra ett karteringsbesök inom några veckor. Efter besöket kan vi ge en offert. Ifall muddringsbehovet är litet, kan det t.ex. löna sig att fundera om muddringen kunde beställas tillsammans med grannen. Om vi kan samtidigt utföra flera objekt i närheten av varandra så minskar kostnaderna för t.ex. flytt av maskiner.

Så här beställer du vattenbyggnadsjobb:

 • Ring, skicka e-post eller tag kontakt med formuläret nedan
 • Berätta noggrant var platsen är (bifoga kartlänk)
 • Försök så omfattande som möjligt beskriva dina önskemål och behov
 • Lämna dina kontaktuppgifter så att vi får tag i dig
 • Vi kommer på ett kostnadsfritt karteringsbesök, där vi gör upp en plan, går igenom behov och budgeten
 • Vi gör en offert/kostnadsberäkning
 • Vi utför vattenbyggnadsarbetet tillförlitligt och med yrkesskicklighet

Vid en beställning av muddring bör man beakta att muddringar utförs endast under tiden 1.9-30.4. En muddringsanmälan skall även göras 30 dagar före muddringsarbetet påbörjas. Vi kan vid behov göra muddringsanmälan för kundens del.

Beställ vattenbyggnadsarbeten av J-E Holmberg. Vårt verksamhetsområde är västra Nyland, dvs Hangö, Ingå, Högfors, Vichtis, Lojo, Raseborg, Kyrkslätt, Esbo och Sjundeå och hela västra Nylands skärgård. Vi tar alltid kundernas önskemål och behov i beaktandet samt följer myndigheternas alla anvisningar. Tag kontakt med oss!

Kontakta oss och be om en offert

  Jag godkänner att mina kontaktuppgifter får bli i J-E Holmberg Oy Abs kundregister, läs mer om vår dataskyddspolicy»

  Du kan bifoga en eller flera bilder av objektet eller en skärmdump av kartan där objektet är markerat:
  Muddring, jord- eller vattenbyggnad, transporter eller en större helhet?

  Kontakta oss så kan vi fundera hur vi kan hjälpa dig eller ditt företag.

  Kontakta oss

  Luottoluokitus logo

  J-E Holmberg Oy Ab
  Espingsvägen 77a
  10270 Barösund, FINLAND

  Copyright © 2024 J-E Holmberg Oy Ab

  Kontakta oss